DerelictStudios Forums: V0.49 Bug Reporting - DerelictStudios Forums

Jump to content

  • (4 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

V0.49 Bug Reporting

#1 User is offline   Count von Phoib 

  • Dark Volcano Lord
  • Group: Volcano Lord
  • Posts: 15,322
  • Joined: 05-April 03
  • Mod Registrations:

Posted 22 June 2005 - 11:15 PM

Please list any bugs you have found in v049 here.

Map Desert Fox has Deset Fox name.
0

#2 User is offline   XTRMNTR2K 

  • 1st Lieutenant
  • Group: Volcano Citizen
  • Posts: 215
  • Joined: 21-November 03
  • Location:ze homeland of the Blitzkrieg

  Posted 22 June 2005 - 11:32 PM

Panther, Tiger and King Tiger shells do not have an explosion gfx. I think this applies to the T-34 as well.

Not sure if this is a bug, but the Sturmtiger rocket still has no real explosion particle effect. (The rocket animation is awesome, though).

I'm also not sure if this is meant to be that way, but you can still capture command centers using officers. It's a bit cheap, I think laugh.gif

Mhh, what else...
The walking animation of panzerschreck soldiers is sometimes missing after they fired a shot.

That's about it. I'll post more if I find anything else. But as you can see, it's mostly graphical or minor issues. Great work! smile.gif

EDIT:
Oh yeah, almost forgot:
The command center is invisible on some maps, or if it has taken a fair amount of damage, it becomes invisible (moscow is one such map).

This post has been edited by XTRMNTR2K: 22 June 2005 - 11:33 PM

0

#3 User is offline   worky68 

  • 1st Lieutenant
  • Group: Volcano Citizen
  • Posts: 247
  • Joined: 07-June 04

Posted 23 June 2005 - 04:32 AM

The first experience level still says that we get light tanks and we start out with them, not sure if that is a bug because I didn't notice anything else that I was allowed to build.
0

#4 User is offline   Stino 

  • Major
  • Group: Volcano Soldier
  • Posts: 779
  • Joined: 27-November 03
  • Location:The Netherlands

Posted 23 June 2005 - 09:40 AM

- Wrong cameo for barracks (allies)
- With an allied dozer you can build a 2nd command center.
0

#5 User is offline   jinxy 

  • Private
  • Group: Volcano Citizen
  • Posts: 2
  • Joined: 08-June 05

Posted 23 June 2005 - 11:30 AM

hi just dloaded BK2 & whilst playing skirmish mode i found that against 2 brutal axis teams all they did was build 2 power stations 1 barraks each & attacked constantly with only a few infantry units every now and again (every 2 mins)this went on for about half an hour untill i destroyed there comm centre's. once i did that one of them built almost everything in the game but the other just sat & waited to be obliterated i gave the lazy team time to do do something, anything. but he did nothing was very dissapointing after dloading for about 10 hours (dialup) sad.gif other than that love the concept looks cool at this stage.
Also i think the team colours could do with being a bit brighter cos on some maps you can hardly see any units on radar thx wink.gif
0

#6 User is offline   flyby 

  • Grumpy Grandpa
  • Group: Volcano Officer
  • Posts: 5,051
  • Joined: 20-April 03
  • Mod Registrations:

Posted 23 June 2005 - 12:26 PM

try this : if the AI is too weak, poke it around a bit by destroying his barracks or so. It sometimes kicks in an agressive mode, doh not always.

The lack of coherent AI is not exactly a bug, but a shortcoming, because blitz2 fails an experienced AI programmer/scripter.
0

#7 User is offline   Mefusta 

  • Private
  • Group: Volcano Citizen
  • Posts: 29
  • Joined: 27-February 05

Posted 23 June 2005 - 02:27 PM

I find that the AI will constantly attack me with infantry until i sacrafice a group of light tanks, as in, send them into the enemy base to be destroyed. With this burst of experience, the AI will usually start pulling all stops and attack me with everything they've got...
0

#8 User is offline   Le_Poisson 

  • Captain
  • Group: Volcano Soldier
  • Posts: 441
  • Joined: 30-November 03
  • Location:Milford, Ohio

Posted 23 June 2005 - 04:42 PM

QUOTE(worky68 @ Jun 22 2005, 9:32 PM)
The first experience level still says that we get light tanks and we start out with them, not sure if that is a bug because I didn't notice anything else that I was allowed to build.


The experience levels need to be re-written other then that one I think. Some reference things that you don't actually get. (The one I can think of off the top of my head is artillery for a homeland science upgrade - but that side is broken anyways right now.)

And worky68, once you get that generals point you can build mobile anti-air units. (Wirblewind, m16, z-76 (or whatever the Soviet one is called). They rock against infantry on the ground.
0

#9 User is offline   BoB 

  • Brigadier General
  • Group: Volcano Soldier
  • Posts: 2,697
  • Joined: 14-April 03
  • Location:UK
  • Mod Registrations:

Posted 28 June 2005 - 09:27 PM

German airfield gives a description of Allied planes...

light AA seems only to react and start firing once enemy planes have already passed over them...

lol maybe not a bug but Pz38ts are rediculously slow...maybe true, but harms balance imo

Can light tanks please be a bit more effective vs buildings please? 3 AT men in a building held off and destroyed 10 Pz38ts...

Stukas do f**k all damage to civvy buildings...PLEASE boost this to enable ppl to use them to harm someone's defenses before an assault.

I love how rifle infantry is v important now, put perhaps a tad over-powered. Against FromNorway 2 patadrop attacks both savaged his base, despise 2/3 mobile AAs and a few snipers (not always most effectively used perhaps, to be fair)
0

#10 User is offline   MarbleSentinel 

  • Logan Fodder
  • Group: Volcano Citizen
  • Posts: 661
  • Joined: 25-March 05
  • Location:Louisville, Ky

Posted 29 June 2005 - 12:45 AM

I haven't found a bug but the airfields say can hold 4 planes instead of 5
0

#11 User is offline   SuperS4 

  • Private
  • Group: Volcano Citizen
  • Posts: 44
  • Joined: 25-June 05
  • Location:Ontario, Canada
  • Mod Registrations:

Posted 29 June 2005 - 01:09 AM

QUOTE(General Falcon @ Jun 28 2005, 6:45 PM)
I haven't found a bug but the airfields say can hold 4 planes instead of 5

If I recall correctly, only the Allies airfield can hold 5 aircraft while the others can only handle 4 with the German's being able to launch two at a time for their 'blitzkrieg' style attack/defense. The Allies have 5 for overwhelming air supierority but they can only launch 1 plane at a time. And the Russians can only handle 1 launch at a time as well.
0

#12 User is offline   Slick Willy 

  • Major
  • Group: Volcano Citizen
  • Posts: 718
  • Joined: 30-April 04

Posted 29 June 2005 - 01:29 AM

Allies get 5, Germans get 4, Russians get 3.
0

#13 User is offline   SuperS4 

  • Private
  • Group: Volcano Citizen
  • Posts: 44
  • Joined: 25-June 05
  • Location:Ontario, Canada
  • Mod Registrations:

Posted 29 June 2005 - 03:22 AM

QUOTE(Slick Willy @ Jun 28 2005, 7:29 PM)
Allies get 5, Germans get 4, Russians get 3.

Thanks for correcting me. I've never played as the Russians and couldn't remember if they had 3 or 4. I just know the Allies get more planes while the Germans can launch faster, and I assume the Russian planes just have better armor or something to give them an edge in one ability.
0

#14 User is offline   Slick Willy 

  • Major
  • Group: Volcano Citizen
  • Posts: 718
  • Joined: 30-April 04

Posted 29 June 2005 - 05:21 AM

Their ground support plane the Il-2 has very good armor vs AA but fighters will make mince meat of them. The yaks also are very lightly armored and suffer from a lack of firepower, but they have a very small turn radious.
0

#15 User is offline   BlckWyerve 

  • Purportedly Magic Jew
  • Group: Volcano Knight
  • Posts: 5,281
  • Joined: 10-March 04

Posted 29 June 2005 - 07:26 AM

The uninstaller doesn't work correctly. 98% of the files are left behind and you have to sort everything out by hand.
0

#16 User is offline   SuperS4 

  • Private
  • Group: Volcano Citizen
  • Posts: 44
  • Joined: 25-June 05
  • Location:Ontario, Canada
  • Mod Registrations:

Posted 29 June 2005 - 08:17 AM

The P38 Bomber Refit image is that of a Mosquito

Also, exploding Allied Hellcat's show muzzle flash just before the final explosion of their bodies.

This isn't really a 'bug' but I would rather not make a new thread about it, but would it be possible in the next release for the British side of the Allies' Carpet Bomber to be the Lancaster Bomber? I only ask because the B-17 was the American Heavy Bomber while the British forces used the Lancaster as its primary heavy bomber. Though their raids were generally at night, the Lancaster could carry a larger bombload then that of a B-17, normal bomb load capacity of up to 14,000lbs it was also able to carry the 22,000lb "Grand Slam" bomb while the B-17's max load was around 4,800-8,800lbs. The Lancaster was a little slower then the B-17, but was much more maneuverable(sp), it was actually able to out-maneuver most German night-fighters.

If you need high quality pictures of one to make skins and models and such, let me know. I live down the street from the Canadian Warplane Heritage Museum and we have one of the two flying Lancasters in the world. I could also get pictures of other planes if you wanted them.

It's just a thought unsure.gif
0

#17 User is offline   Biohazard 

  • Friendly Forum Dragon
  • Group: Volcano Knight
  • Posts: 5,715
  • Joined: 04-April 03
  • Location:Cookeville, Tennessee
  • Mod Registrations:

Posted 29 June 2005 - 02:05 PM

*innocent whistling*
0

#18 User is offline   Slick Willy 

  • Major
  • Group: Volcano Citizen
  • Posts: 718
  • Joined: 30-April 04

Posted 30 June 2005 - 10:05 AM

Major bug found. So major I think I will Pm it to you Bio.
tongue.gif
0

#19 User is offline   KV_2 

  • Lieutenant Colonel
  • Group: Volcano Citizen
  • Posts: 1,470
  • Joined: 23-February 05
  • Location:Hawaii

Posted 30 June 2005 - 10:51 AM

What??? Well i found some of them:


Light Anit Air Shoots at Ground units. (MG laugh.gif )

Constrips Use Motvon Cocktales Than RGD gernades

The Sniper Acts Weard while snipeing

The Some of the Russian tanks Movment Is Weird

The Allied Moskety ( the Woodin Bomber ) Bombs have no Exploshion.
0

#20 User is offline   DrShrinker 

  • Supreme Commander Allied Expeditionary Force
  • Group: Volcano Soldier
  • Posts: 1,712
  • Joined: 14-June 04
  • Mod Registrations:

Posted 30 June 2005 - 03:04 PM

QUOTE
Light Anit Air Shoots at Ground units. (MG laugh.gif )

Constrips Use Motvon Cocktales Than RGD gernades



Thats intentional. They are not bugs, they are new elements of the game play. And personally i think they are great additions.
0

Share this topic:


  • (4 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users